Андрографолидите – с потенциал срещу „чумата на годината“

Андрографолидите – с потенциал срещу „чумата на годината“

Корона, грип или кашлица от задавяне? Ето това днес е въпросът за милиони.

След изолацията, на която бяхме подложени с блокади на големите градове и забрана за посещение на вилните къщи, през лятото корона вирусът като че ли си взе почивка. Първо леко боязливо, а после направо безразсъдно смело яхнахме колите по магистралите, кой на изток (към БГ черноморието), кой на юг (към гръцкото гостоприемство). Новините тръбяха за падащия процент заболели, а ние вече по-спокойни обикаляхме капаните, обядвахме и вечеряхме на разстояние не съвсем отговарящо на предписанията и ... като че ли забравихме, че има пандемия.

Но, с края на лятото и началото на учебната година, Корона вирусът също се завърна като след отпуск - със свежи сили и нови, по-големи завоевания. И доскорошното ни спокойствие започна все повече да отстъпва място на притеснения, съмнения и плашеща неяснота за бъдещето. Все по-трудно ни е да приемаме с пренебрежение кихането на колегата в работата, упоритото подсмърчане на съседа по седалка в градския транспорт или (не дай, Боже) кашлицата на чакащия зад нас на опашката в магазина. Дори още по-зле - всяко кихане (или не дай, Боже, кашляне) е с потенциал за секунда да изпразни периметър с радиус от минимум 2 м около виновника – успех, с който трудно биха се похвалили и спецчастите.  А все по-често ни се случва след това да се излее канонада от извинения и обяснения, че „... алергията пак ме почна...“ или  „... ох тази люта чушка как ми влезе в кривото гърло...“. Съвсем забравихме времето, когато само казвахме „наздраве“ (и от време навреме трицфрено число) или потупвахме потърпевшия по гърба.

Истината е, че вирусът е сред нас. Не се знае кой го е преболедувал, кой го пренася и кой планира да го приеме гостоприемно. Нашата защита са мерките за безопасност и надеждата, че имунната ни система ще издържи на атаката.

А напоследък има и още една надежда – андрографолидите.  Това са вещества, които се извличат от може би най-горчивото растение в света – Андрографис или Andrographis paniculate.  Не, не тръгвайте към гората с надежда да го откриете сред шумата от листа. Произходът му е азиатски и легендите говорят за вълшебната му сила да лекува грип, катари, треска и висока температура. Освен това, в по-близката история, във връзка с епидемията от индийски грип през 1919г., андрографисът е именно билката, която се признава, че е стопирала разпространението на заразата.

Днес, по данни на Journal of Advanced Pharmaceutical Technology&Research (Тhe coronavirus disease 2019 main protease inhibitor from Andrographis paniculata (Burm.f) Ness, y.2020, v.11, i.4, p.157-162)андрографолидите показват потенциал да се борят и срещу корона вируса.

Това не е никак случайно. Те са на първо място мощен имуностимулатор и именно благодарение на това, те спомагат за възпрепятстване на разпространението на вируси в дихателните пътища.
В тези несигурни времена, не е необходимо да пътувате до Индия, за да се снабдите с ценните вещества. Можете да ги откриете в продукти от серията Sinulan.

В най-висока концентрация (98% от екстракта от андрографис) андрографолидите се намират във всяка таблетка Sinulan Forte. Важното и полезното на високата концентрация е, че не е необходимо да приемате 10-12 таблетки, а са достатъчни само 2 таблетки дневно. Освен това, в Sinulan Forte е събрана силата на още 4 билкови екстракта с доказани свойства – черен бъз, лопен, върбинка и жълта тинтява. Благодарение на синергичното им действие, Sinulan Forte поддържа нормалната функция на горните дихателни пътища и естествените защитни сили на организма.

За децата има специална формула – Sinulan Forte Junior под формата на сироп. Освен ценните андрографолиди (чиято полза вече изяснихме), черен бъз, върбинка и лопен, сиропчето е с включена медицинска ружа и липа – с доказани свойства за здрави горни и долни дихателни пътища. А за подкрепа на имунитета е добавен и витамин С.

С максимална концентрация от андрографолиди правите още една голяма крачка към крепко здраве в тези трудни времена. И все пак, ако имате и най-малки съмнения за притеснителни симптоми се обадете на лекуващия си лекар.