КАК ДА СЕ РАДВАМЕ НА МАЛЪК И ГОЛЯМ СЕЧКО?

КАК ДА СЕ РАДВАМЕ НА МАЛЪК И ГОЛЯМ СЕЧКО?

Зимата, макар и не съвсем снежна, е в разгара си. Всички нормални за сезона неща си се случват по график – децата излязоха в грипни ваканции, вирусите напълниха чакалните пред лекарските кабинети, а вместо „Добро утро“ сутринта все по-често започва с подсмърчане и гъгнещ глас. И тези толкова познати симптоми, които често пренебрегваме, понякога могат да извадят от строя за повече от седмица.

Тогава  най-често се обръщаме за помощ към спрейовете и капките, за да си осигурим бързо и лесно дишане през носа и да се върнем към нормалното и пълноценно ежедневие. Напоследък, все по-често в терапията на хремата и синузита се прибягва до билкови препарати, които са доказали своето действие в традиционната медицина и са ефективни както при остри, така и при хронични възпалителни процеси. Тяхно голямо предимство е, че те не просто помагат за отшумяване на симптомите, но и оказват въздействие върху причинителя – т.е. могат да лекуват заболяването. А натуралният им състав дава възможност за продължителна употреба.

Sinulan Express forte – продукт от серията Sinulan на WALMARK – е със 100% натурален състав, предназначен за лечение на ринит и синузит. Спреят бързо отпушва носа, лекува хремата и предпазва носната лигавица от инфекциозни агенти. Силният му ефект се дължи на синергичното действие на натурален глицерол и етерични масла от ценни билки. При впръскване в носа глицеролът създава филм върху носната лигавица, който изтегля от нея натрупаните течности заедно с вирусите, бактериите и мъртвите клетки. Така жилавите секрети, които запушват носа се разреждат, втечняват и лесно изтичат от ноздрите заедно с микробите. А носната лигавица се отбъбва, налягането в кухините и свързаната с него болка намаляват, но най-важното – вие вече дишате. Sinulan Express forte е подходящ както за деца над 12г. и възрастни, така и за бременни и кърмещи жени.

За детското носле е необходима по-нежна грижа, тъй като носната лигавица при малките е по-чувствителна. Sinulan Express forte Junior e спрей за нос при деца над 3г. Отпушва нослето до 30“ като втечнява жилавия секрет и така улеснява изхвърлянето му от носните ходове. А включеният витамин В5 успокоява раздразнената лигавица и я овлажнява.

Хремата и запушеният нос са сред първите симптоми на настинката и грипа. Ако успеете да ги овладеете навреме, можете да спрете развитието на инфекцията и да се разминете само с дискомфорта от дишане през устата. Добре е обаче да вземете мерки и за предотвратяване на усложненията. В природата има набор от билки, които имат противовирусно и антибактериално действие, както и помагат за нормализиране телесната температура при треска. Две такива са широко-разпространеният в източната медицина Андрографис и нашенският черен бъз. Комбинацията им пък с други ценни билки (върбинка, лопен, жълта тинтява) може да направи чудеса за нормалната функция на горните дихателни пътища.

Можете да си ги набавите от билкова аптека и да ги вдишате като парна баня или пък дори на чай, но и можете да си купите Sinulan Forte – в него се съдържа букет от висококонцентрирани екстракти от всички тях.

Зимата може да продължи и през март, подгответе се за нея и й се насладете!