ВДИШАЙТЕ СПОКОЙНО АРОМАТА НА ЗИМАТА!

ВДИШАЙТЕ СПОКОЙНО АРОМАТА НА ЗИМАТА!

Зимните месеци, наситени с най-много вкусни аромати, вече отминават. Лека полека избледнява в съзнанието ни и сладостта на меденките, бисквитите с джинджифил, портокалите, мандарините, карамфила, греяното вино - цялата уханна атмосфера на празниците… Все по-често сутрин се поздравяваме с „Как си? Удържаш ли настинката“, а редиците на работа оредяват. Хремата, запушеният нос и тежестта около очите и скулите се превръщат в все по-вероятен изход след края на работния ден.
 
Как да сме подготвени?
 
Не е тайна, че първите симптоми на простудните заболявания са хремата и запушеният нос. Ако успеем да се справим с тях навреме, шансът инфекцията да слезе към долните дихателни пътища и да премине в кашлица е по-малък, а и дискомфортът от дишане само през устата ще бъде сведен до минимум.
Затова и първият ни избор в случай на запушен нос в много случаи са капки или спрей за локално приложение.
 
Във времена, в които все повече мислим за това какво ядем, какъв въздух дишаме и каква вода пием, e добре да се замислим и с какви продукти се лекуваме. Все по-често в терапията на хремата и синузита се използват билкови препарати, които са доказали своето действие в традиционната медицина и са ефективни както при остри, така и при хронични възпалителни процеси. Те не просто помагат за отшумяване на симптомите (т.е. отпушват носа), но и някои от тях противодействат на причинителите, попаднали в носната кухина. Друго предимство е, че могат да се ползват и продължително в случай на хронични проблеми.
 
Такъв продукт например е Sinulan Express Forte – спрей за нос с натурален състав, предназначен за лечение на ринит и синузит. Сигурно отпушва носа, лекува хремата и предпазва носната лигавица. Ефектът му се дължи на съдържащите се в него натурален глицерол и етерични масла от лечебни билки. При впръскване, спреят създава филм върху носната лигавица, който изтегля водата от нея заедно с попадналите в нея външни агенти и мъртви клетки, втечнява жилавите секрети, които запушват носа и така помага за изхвърлянето им от организма. Този процес отбъбва носната лигавица, намалява налягането в кухините и свързаната с него болка и най-важното - помага ви да дишате! Глицеролът има и защитна функция - филмът върху носната лигавица я хидратира и предпазва от нови инфекциозни агенти. Sinulan Express Forte e лица над 12г. и е подходящ за бременни и кърмещи жени.
 
Много важно е да се погрижим и детското носле да диша свободно. Децата имат тънка носна преграда и за това е необходима по-нежна грижа отколкото за възрастните. Тук на помощ идва новият Sinulan Express Forte JUNIOR - за деца над 3 години - отпушва нослето за 30 секунди като втечнява жилавия секрет и така улеснява изхвърлянето му от носните ходове. Включеният витамин В5 успокоява раздразнената лигавица и я овлажнява.
 
Дишайте! Защото ние българите имаме празници почти през цялата година, а всички те ни даряват с различни аромати.